Nya maskiner i tvättstugan

Maskinparken i tvättstugan på gården har nått sin livslängd och styrelsen har därför beslutat att nu i höst påbörja ett byte av samtliga maskiner till nya och mer energieffektiva. Samtidigt kommer en viss ommöblering/förändring ske utifrån behov vi sett från beläggning och storlek på våra hushåll.

 

Tvättrum 1: Ingen förändring, enbart nya maskiner förutom mangel som inte byts ut nu.

 

Tvättrum 2: Härifrån försvinner en tvättmaskin. Samtidigt flyttas grovtvätten hit, vilket gör att rummet kommer bestå av tvättmaskin, torktumlare samt grovtvätt, stor tumlare och ett stort torkskåp. Även mangeln i detta rum kommer stå kvar, men inte bytas nu. 

 

Tvättrum 5: Helt nya maskiner, samtidigt som den automatiska tvättmedelsfunktionen kommer att försvinna.

 

Tvättrum 6: Då grovtvätten flyttar in i tvättrum 2 kommer detta rum bestå av två tvättpelare(tvättmaskin och torktumlare) med mindre maskiner, storlek som hushållsmaskiner, samt ett torkskåp.

 

När hela bytet är utfört kommer även antalet tvättpass att utökas till 8 stycken per månad och lägenhet då ingen enskild bokning av grovtvätten kommer finnas kvar.

 

Bytet påbörjas den 8 - 9 oktober med tvättrum 1 och 5. Under dessa dagar kommer de rummen inte vara bokningsbara. Maskinerna i övriga två rum är planerade att bytas senare under vintern.  

Vänlig hälsning
Styrelsen