Föreningens tvättstuga ligger inrymd i föreningens gemensamhetslokal, vilken är belägen mitt på gården. Den är uppdelad på fyra rum som är utrustade enligt nedan.

 

Tvättrum 1:

2 tvättmaskiner á 8kg/75l

Torktumlare á 190l

Torkskåp

Kallmangel

 

 

  

Tvättrum 2:

2 tvättmaskiner

Torktumlare

Torkskåp

Kallmangel

 

  

 

Tvättrum 5:

2 tvättmaskiner á 8kg/75l

Torktumlare á 190l

Torkskåp

 

 

 

 

Tvättrum 6:

Grovtvättmaskin

Torktumlare modell större

Torkskåp modell större

 

Tvättrum 6 är så utrustad att den är tänkt att användas för grovtvätt, såsom mattor, täcken och kuddar etc.

 

 

Så här fungerar tvättstugan:

Bokning av tvättpass sker via bokningstavla i entrén till gemensamhetslokalen med den röda brickan för vårt passersystem. Nedan dokument visar hur det funkar.

Bruksanvisning för bokning av tvättpass

 

Tvättstugan är öppen mellan 06.00 och 23.00 alla dagar med möjlighet att boka tvättpass enligt nedan tider:

07.00 – 10.00

10.00 – 13.00

13.00 – 16.00

16.00 – 19.00

19.00 – 22.00

 

Varje hushåll har 6 tvättpass per kalendermånad för tvätt i någon av tvättrum 1, 2 & 5. Sedan finns även möjligheten att boka grovtvätten under 6 tillfällen per kalendermånad. Det är dock inte möjligt att kombinera den med annat tvättpass.

Om tvättrummet du har bokat är ledig kan du påbörja ditt tvättpass 30 minuter före din bokade tid.

Inställelsetiden är 60 minuter. När den passerat kan någon annan boka tvättrummet och din bokade tid anses som förbrukad.

Det är inte nödvändigt att öppna det bokade tvättrummet via bokningstavlan utan det är bara att öppna det bokade rummet via läsaren vid dörren för respektive tvättrum när tiden är inne för det bokade tvättpasset.

När ditt tvättpass är slut har du 60 minuter på dig att torka och hämta din tvätt. Vänligen respektera varandras bokningar och använd endast torktumlare och torkskåp efter att tvättpasset har tagit slut och under den timme som tvättpassen överlappar varandra.

Efter avslutat tvättpass tar vi självfallet reda på ludd och torkar av använda maskiner och golv för att behålla tvättstugan i gott skick.

Felanmälan på maskinerna görs till vår förvaltare enligt deras instruktion som finns anslagen på anslagstavlan i tvättstugan.