Cykelrum och cykelförråd
Cyklar parkerar vi i cykelförråd eller i ett av föreningens cykelrum som finns på Luftskeppsgatan 8. Är du intresserad av ett cykelförråd kan du ställa dig i kö.

Förråd
Till varje lägenhet hör ett förråd. Det ska det vara samma nummer på förrådet som till din lägenhet. (Se yttersidan av entrédörren.)

Garageplatser
Luftskeppet har inga egna garageplatser. Närmaste garage finns på Pilotgatan 1-3 och Luftskeppsgatan 1, kontakta parkeringsföretaget för en plats.
Vid renovering kan parkeringstillstånd utfärdas för byggfirmor, kontakta styrelsen vid behov.

Gästlägenhet
Den tidigare gästlägenheten på Horisontvägen 91A har liksom styrelselokalen drabbats av en vattenskada. Föreningen står därmed utan gästlägenhet på obestämd tid.

Miljöstugan (sopsortering)
Adress: Luftskeppsgatan 3. 
Öppnas med tvättstugbrickan
Öppettider:
Måndag – fredag, 07.00 – 21.00
Lördag – söndag, 09.00 – 21.00

Byggsopor från ombyggnader, som gipsväggar och kakel, samt stora ”möbellika” sopor från renoveringar, så som badkar och köksskåp ska tas till kommunens återvinningscentral. Närmast sådan finns i Högdalen eller Årsta

Städning/städdagar
I vår förening träffas vi två gånger varje år, under våra gemensamma städdagar då vi vårdar utemiljön och till viss mån går igenom gemensamma utrymmen i fastigheten.

Trädgården
Skötseln av gården är lagd på entreprenad. Vill du vara med och påverka utemiljön så kan du anmäla ditt intresse till styrelsen som vidarebefordrar din anmälan till trädgårdsgruppen i föreningen.

Tvättstugan
Brf. Luftskeppets tvättstuga är belägen i Gårdshuset och har för närvarande fem separata tvättstugor.

Alla hushåll har en elektronisk bokningsbricka ”tag” som även fungerar som nyckel till tvättstugan. Saknar du ”tag” till tvättstugan så kan du beställa det här.
(Tidigare kunde man boka här på hemsidan, men nu behöver du gå till tvättstugan för att boka.)